Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Helena-Magdalena skriver om andlighet utifrån olika perspektiv; frekvenser, energier, kvantfysik, andlighet, attraktionslagen, tankens kraft och mer därtill.
Hemsida: www.helena-magdalena.com

Tack och ett riktigt Gott Nytt År!!!

Publicerat: 31 december 00:40
Taggar: 2017, attraktionslagen, gott nytt år, tacksamhet, helena-magdalena

Jag vill rikta ett stort tack till er på Nära och till er alla som läser min blogg. Det är för er jag skriver, när jag sitter här på kvällarna, med tända ljus och musik. Jag försöker skriva med er nyfikenhet som min största inspiration!
Jag är så tacksam för varje gång jag får möjlighet att dela mina funderingar, andliga visdom och glädje med er.
Ni vet, där jag började en gång för flera år sen, i tacksamhet och tankens kraft!
Nu känner jag så stor tacksamhet att jag fått möjlighet att blogga i snart fyra år för denna underbara tidning Nära! Wow, vad jag har lärt mig under tiden. Jag är så tacksam för varje gång ni tittat in och läst, närmare 700 000 läsningar, siffrorna hissnar!
Jag har som mål 2017 att blogga oftare och att blogga bredare, med fler olika ämnen!
Men nu vill jag, med en stor kram, önska er alla det allra, allra bästa 2017!
Jag önskar er överflöd, kärlek och glädje! Kom ihåg att tacksamhet höjer er frekvens, kom ihåg att det ni fokuserar på ökar och att era drömmar är där inom räckhåll för er så snart ni bestämmer er och föreställer er att det redan är som ni önskar!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

2017 är Solens år, vilket är ditt personliga år?

Publicerat: 31 december 00:18
Taggar: 2017, kabbala, personligt år , astronumerologi

Nu inleder vi snart en ny 9-års era och lämnar en annan bakom oss!

Nu är det sista dygnet på en hel era av en 9-årscykel. I morgon vid midnatt går vi in i en ny 9-årscykel. Så nu kan vi passa på att släppa det gamla bakom oss och välkomna det nya. Så här hänger det ihop:

2008 = 2 + 8 = 10 = 1+0 = 1

1 är Solens år, som står för kreativitet och nystarter. Det är oftast ett härligt år med nya drömmar och man blickar framåt med ny kraft. Under ett 1-år vill vi blicka framåt och använda vår energi för nya mål. Det är en hel del kreativitet som kan komma till utlopp under vårt 1 år.

2009 = 2 + 9 = 11 = 1+1 = 2

2 är Månens år, som ökar vår känslighet och intuition. Vi kan känna en längtan efter mer tid för oss själva, för reflektion och för att betrakta världen istället för att stå i rampljuset. Vår intuition är stark och vi styrs mer av magkänsla än logik.

2010 = 2 + 1 = 3

3 är Jupiters år och det står för expansion och växande. Ny kunskap och nya visioner och med en känsla av att man vill att allt ska växa. Det är ett härligt år med mycket energi och rastlöshet. Med en känsla av att inget kan stoppa oss.

2011 = 2 + 1 + 1+ = 4

4 är Uranus år. Det är ett karmiskt år och det kan vara mycket som ska falla på plats genom plötsliga händelser. Uranus är förknippad med kaos, så många kan uppleva sitt 4 år som kaotiskt, men ur detta sker det positiva förändringar och allt går fort!

2012 = 2 + 1 + 2 = 5

5 är Merkurius år och det innebär kommunikation på alla plan. Talande och skrivande och att ha tydlig kommunikation. Det kan vara ett år för skrivelser och publikationer. Ett spännande år med full fart.

2013 = 2 + 1 + 3 = 6

6 är Venus år vilket innebär att man eftersträvar harmoni och balans i tillvaron. Man eftersträvar det vackra och sköna. Man kan ägna sig åt olika konster vilka styrs av Venus. Man eftersträvar mer än vanligt harmoniska relationer.

2014 = 2 + 1 + 4 = 7

7 är Neptunus år och det är ett andligt år för oss. Då vi gärna vill ta det lite lugnare, meditera och komma i kapp oss. Vår intuition är starkare och vi vill ägna mer tid åt vårt inre växande.

2015 = 2 + 1 + 5 = 8

8 är Saturnus år och det är ett mycket karmiskt år! Det innebär att man kan få ta konsekvenser från tidigare handlingar, men det står också för framgång. Med Saturnus energi så har vi den stränga ”fadern” med oss i det vi gör, vilket innebär att det vi tar oss för blir grundligt gjort, styrt av organisation och struktur.

2016 = 2 + 1 + 6 = 9

9 är Mars år och det innebär mycket energi och handling. Det är ett år då vi inte har det bästa tålamodet utan vi vill agera först och tänka sen, vilket kan få sina konsekvenser. Rastlöshet och viss aggressivitet kan prägla ett 9 år och det är ett år då vi, automatiskt, släpper det som inte längre gynnar oss, vi har helt enkelt inte tålamod att hålla kvar.

2017 är ett 1 år för oss alla. Du kan även räkna ut ditt eget personliga år genom att; lägga ihop din dag och månads tal med årets tal. T ex för mig, jag är född den 15/10 = 1 + 5 + 1 = 7 därtill lägger jag årets år 1, så för mig är 8 mitt personliga år.

Så nu välkomnar vi ett nystarts år! Passa gärna på att skriva ner en lista med allt du vill släppa taget om nu. Titta på dina år från och med 2008, vad har präglat denna cykel i ditt liv? Släpp taget om det som inte längre gynnar dig och välkomna in det nya! Solens år kommer ge dig modet och energin att genomföra det du längtar efter!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

Dags att börja packa ihop 2016! Vad lärde dig mest?

Publicerat: 20 december 17:47
Taggar: glädje, ord, tacksamhet, tänkvärd, reflektion

Dags att packa ihop 2016!
Så här i slutet av året så börjar jag blicka bakåt och gå igenom året som varit. Det är utifrån tacksamhet som jag tittar på allt som hänt. Jag försöker minnas vem jag var för ett år sedan, hur livet såg ut då och då förstår jag vekligen hur mycket vi utvecklas i våra liv.
Jag ställer några frågor som du kan ha som reflektionsfrågor för att ”packa ihop ditt år”

Vem var du för ett år sedan? Hur tänkte du, vart var du på väg? Vilka mål och drömmar hade du? Vilka bekymmer hade du (om du hade några) Hur ville du att 2016 skulle bli? Blev det så? Nådde du hela vägen fram eller tog det stopp någonstans?
Vad har varit din viktigaste läxa?
Vad har varit din största lärdom?
Vad har utvecklats för dig under året?
Vad är du mest tacksam för?
Har dina bekymmer löst sig (om du hade några) löste de sig så som du önskade, eller på annat sätt?
Vilka nya människor har kommit in i ditt liv?
Vilka har du valt att lämna kvar på vägen?

Vilket är ditt roligaste minne?
Med vem har du delat mest kärlek?
Vem har fått dig att må bra?
Vem har du fått att må bra?
Blev 2016 som du tänkt dig? Om inte, hur blev det då?

Ta gärna en stund och fokusera med tacksamhet för det året som gått. Tacksamhet, kärlek, glädje, drömmar och annat som känns positivt för dig. Det höjer din frekvens.


Inför varje nytt år så har vi möjlighet att starta på nytt och det är enklare att gå framåt när vi reflekterat över och förstått det år vi lämnar!
Jag återkommer här i bloggen med övningar för mål och visioner inför 2017. Det är nymåne i Stenbocken 06:54 den 29/12- en riktigt bra start att sätta nya mål och att så nya frön inför framtiden.


Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

I 7:e himlen!

Publicerat: 16 december 14:05
Taggar: frekvenser, känslor, tankens kraft, vibrationer


 I sjunde himlen! Så har lyckan och glädjen myntats och det är en underbar känsla att få leva på så höga frekvenser, för det är just det det handlar om – höga frekvenser.
Vi är själar som lever i fysiska kroppar, våra själar är ren energi. Det vi känner är vibrationen vi befinner oss på, det vill säga den känsla som är verksam inom oss, det är på den frekvens våra celler vibrerar. Börjar våra celler vibrerar på en annan frekvens så känner vi en annan känsla.

Ju högre vibration desto härligare känsla – ju härligare känsla desto högre vibration! Våra hjärnor klär våra känslor i tankar och ord. Så det innebär att så vi känner, så tänker vi. Då kan vi vända på det, så vi tänker så känner vi. Det är därför vi kan styra våra känslor med hjälp av tankens kraft.
Ok, vi lever i ett samhälle med mycket oro och med mycket fokus på hur vi inte vill ha det. Vi manipuleras i rädsla av bland annat media, för att vi ska hållas nere på lägre frekvenser. För när vi är på lägre frekvenser och lever i kamp, rädsla och oro så slutar vi att tänka själva, vi följer strömmen, det är lättast så. Kreativiteten dödas och vi tappar lusten.

När vi bryter dessa mönster och bestämmer oss för att leva livet levande. Vi går vår väg och följer hjärtats röst, vi börjar tänka utanför boxen och vi blir kreativa, då förändras vi! Då ser vi andra sanningar och vi känner andra känslor. Ju mer av detta vi utvecklar desto lyckligare blir vi och vi är definitivt på väg upp i sjunde himlen, dvs vi vibrerar på mycket högre frekvens.
En del talar fortfarande om att vi lämnar den 3:e dimensionen och är på väg upp mot 5:e, ja så är det, vi är på väg till uppvaknande och högre medvetande. Men en hel del av oss har levt i 5:e dimensionen i många, många år och vi är på god väg upp i 6:e och 7:e.
Kristallbarnen, denna underbara själsgrupp som har så höga vibrationer är den 7:e himlens barn. De har en lätthet och en stor sanning med sig och den själsgruppen är här för att rädda världen.
Så när de ser på världen vi skapat så får de en klump i bröstet och säger; - Men, vår planet förstörs, barn far illa, djuren behandlas respektlöst vad håller ni på med?
Ja så ser de världen och vi borde försöka se världen med deras ögon, om så bara en enda liten stund, då skulle vi se en annorlunda värld, för vi skulle se hur det egentligen ser ut.

Då kan vi, fler och fler, arbeta med vårt frekvensarbete och ta oss upp i högre frekvenser och möta upp dessa unga människor. Fler och fler av våra världsberömda kändisar tar ställning och visar en del av sina ”kristallenergier”, dvs att de eftersträvar en bättre värld. Fler och fler unga träder också fram och pekar på orättvisorna och det mest underbara, med konkreta förslag på hur vi kan agera.

Så, om vi alla är på väg mot 7:e himlen så kommer världen bli en bättre plats att leva på!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

Fem snabba tips att fylla på ditt härliga humör redan på morgonen!

Utifrån attraktionslagen så sänder vi ut den frekvens vi vibrerar på och den vibrationen styrs av vad vi känner och tänker. Så om vi tar kommandot över våra tankar och riktar vårt fokus så förändras vår känslomässiga vibration direkt. Så, när vi vaknar så har vi en underbar möjlighet att skapa vår dag, här följer fem snabba tips: 

  1. Du är en enda tänkaren i ditt sinne. Bestäm dig för att inte låta de negativa tankarna ta överhand. Fokusera på hur underbart ditt liv är, det du är tacksam för och det du avser att skapa! Föreställ dig hur lätt din dag kommer flyta och hur många härliga ögonblick du kommer ha under dagen! Så, nu har du redan börjat vibrerar på en högre frekvens.

  2. Stäng ute yttrepåverkan som kan påverka dig negativt till exempel nyheter. Tillåt dig att vara kvar i känslor av tacksamhet och längtan, känn hur du väljer vad du vill ha in i ditt sinne.

  3. Lyssna på en låt som du tycker om, verkligen lyssna, känn musiken i varenda cell. Du tycker om den för att den är på en frekvens som du uppskattar. Kanske du lyssnar i headset hela vägen till arbetet och njuter av vackra toner?

  4. Le mot människor du möter, ha förståelse om bussen är försenad, ha tillit att en parkeringsplats väntar på just dig. Lägg bara din energi på sånt som känns bra för dig. Oroa dig inte för något, 85%av det vi oroar oss för kommer ändå inte att hända. Om du ändå känner oro så använd polaritet för att fokusera på hur du vill att det ska vara istället.

  5. Klappa dig själv på axeln, eller ge dig en kram. Tänk på vad fantastisk och älskad du är och hur mycket bra du bidrar med på denna jord! Fokusera på allt det underbara som är du och sträck på dig, Du är unik, värdefull och speciell!

Så – nu har du skapat positivt flöde och dina dagar kommer bli bättre och bättre, tro mig, det är lagen om attraktion! En Universell naturlag som är lika för oss alla och som alltid levererar! Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

När eleven är redo uppenbarar sig läraren!

Publicerat: 5 december 10:52
Taggar: andlighet, astrologi, linda goodman, vetenskap, mysterieskola

När eleven är redo uppenbarar sig läraren! Detta gamla talesätt har levt med mig i mitt liv. Jag har guidats genom livet som av en energi som jag lärt känna sen jag var mycket liten, jag förstod långt senare att det är min andliga ledare som har undervisat mig och använt mig som ett redskap här på jorden. Redan för 25 år sen läste jag varje morgon Linda Goodmans tolkning av Fransiskus av Assissis bön:

Herre gör mig till ett redskap för din fredag

Låt mig visa kärlek där det finns hat

Låt mig förlåta där det finns orättfärdighet

Låt mig ha tro där det finns tvivel…

Låt mig sprida ljus där det är mörker

Hjälp mig finna glädje där det finns sorg

Gör så att jag inte så mycket söker att bli förstådd , som att förstå

söker att bli älskad, som att älska

Då….ska mirakel följa på mirakel och underverken aldrig upphöra! (Ur Linda Goodmans Livsguide, 1989)

Så jag har, genom hela mitt liv, bett om att få vara ett redskap i att göra jorden till en bättre plats, att värna om den sanna visdomen, att hjälpa människor att hitta vägen i mörkret, att sprida hopp och tro. Jag har undervistas på ett vackert sätt och banats väg genom livet med en känsla av att jag aldrig är ensam. Jag är så tacksam för det! Det sista ett och ett halvt år har jag getts mycket undervisning, mycket har aktiverats när jag är med Sofia i Aten. När vi har vistats i de gamla templen, Agoran, Akropolis så har jag definitivt fått mycket hög information. Jag har även blivit visad att den sista av de gamla Mysterieskolorna låg just i Aten. Så mycket visdom som har återaktiverats, så jag har knappt fått ro, jag har skrivit och reflekterat.

Plötsligt visas jag bilder och får nya energier att arbeta med så skapas mina nya behandlingar; The Athenian Blue Ray Healing, som löser karma och healar själen i djupet. Och The Athenian Blue Ray Activation som aktiverar våra chakran, både de kroppsliga och utomkroppsliga och jag inser, till min stora tacksamhet, att jag lärts att göra initiering till Universums visdom. Jag inser, häpet, att jag i hela mitt vuxna liv bedrivit kurser i mysterieskolans olika ämnen, att jag under så många, många år lärt mig vad jag en gång lärt mig, på en annan plats, i andra liv. Jag har studerat och lärt ut bland annat; astrologi, astronumerologi, Universums lagar, attraktionslagen, medialt arbete, healing, stenarnas vibrationer och hur mycket annat som helst. Jag har fascinerats av myterna, legenderna och den tidens vetenskaps män, som var en del av mysterieskolorna, bland annat Isac Newton, Platon mfl. Mysterieskolorna var dåtidens vetenskapliga institutioner men då var de esoteriska och allomfattande. Senare, på 1600-talet delade man upp vetenskapen och tron, vetenskapen finns på Universiteten och tron finns i kyrkan.

Jag har undervisat tusentals människor och försökt att göra världen till en bättre plats. Det har sagts att när mänskligheten är redo så kommer vi få verktyg till att återskapa våra 12 DNA och återkopplas till att leva i samklang med Universum och jag är så tacksam att jag får möjlighet till det, både via The Reconnection och via The Athenian Blue Ray Activation, som blivit mitt ”nästa steg”

Så nu kommer jag, för första gången, samla det jag gjort i sitt rätta namn, Helena-Magdalenas mysteriskola för högre medvetande. Jag utbildar inte enbart i olika mediala verktyg, mitt syfte är alltid att leda mina deltagare till högre medvetande, till andlig upplysning. Efter de The Athenian Blue Ray Activations jag gjort har människor hört av sig till mig och de berättar att de ”plötsligt” kan ”se”, ”höra röster” och förstå Universums kärleksfulla budskap. De känner sig som pånyttfödda och jag är så tacksam att det sker för det här ligger långt bortom det jag själv kan förstå.

Jag blir precis medveten om låten som spelas på Spotify – SIA sjunger rakt in i mina öron; Take an angel by the wings, beg her now for anything… You can do anything!!! Till oss alla, vi kan göra allt! Jag önskar er en vacker dag – titta upp mot himlen – och minns – du är aldrig ensam! Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

Våra själar minns gammal visdom!

Publicerat: 5 december 10:03
Taggar: andlighet, initiering, medial, visdom, universum

 

Jag tror på reinkarnation, att vi lever liv efter liv med vår själ. Utifrån detta så är min teori att vi minns i våra själar det vi en gång varit med om.
När vi öppnar upp andligt, blir initierade eller aktiverade så minns vi lättare det som finns i våra ”blue-prints”. Det är som att vi aktiverar våra gamla minnen och tar del av gammal visdom på nytt.
Vi som är andliga sökare har ofta en känsla av att det finns något ”bortom”, något mer att ta del av, av livet inte bara är det vi kan se och ta på.
Det Universella språket förstår vi alla, mer eller mindre, det kan handla om symboler, toner, bilder, gester. Vissa av dessa minns vi helt enkelt, medans andra är inlärda.
Vi är sändare och mottagare på andlig nivå, vi kan alla ta emot budskap och tecken om vi bara förstår att tolka dessa.
Likaväl så känner vi med vissa människor att det känns som att vi känt dom i all evighet även om de är nya för oss, medans andra lär vi aldrig känna även om vi umgås mycket.
Kärlek vid första ögonkastet är för mig kärlek som vi upplevt genom många liv.

Så med vissa böcker vi läser, vissa kurser vi går på så aktiveras dessa minnen och vi minns åter det vi en gång kunnat. Det är inte samma sak som intellektuell kunskap som vi läser in, detta är visdom som vi redan har.

När vi öppnar upp och börjar söka andliga svar så går vi in i en frekvens av att vi öppnar upp, vi gör oss mer mottagliga för information från andra dimensioner. Det är som att vi ställer in vår frekvens för att höra andra radiokanaler än de tydligaste som ständigt brusar.
När jag håller mediala utvecklingskurser så utgår jag ifrån att vi ska minnas och utveckla det vi en gång kunnat. Ofta är det så på kurserna att deltagarna inte har en aning om sina förmågor, men plötsligt kan de bara. De har olika förmågor, någon kan vara väldigt duktig på att länka till andevärlden, andra på fjärrskådning, ytterligare andra på symbolik. Det är en häftig känsla att hjälpa människor att åter minnas sina gåvor och vidareutveckla dem.
Så, ni som är andliga sökare försök känna efter vad ni dras till. Ni kanske dras till vissa böcker och det som står ”mellan raderna” i boken kan vara just det som hjälper dig vidare i ditt sökande.

Att vara medial är egentligen bara att ha en antenn som tar emot budskap ifrån andra dimensioner och här ger övning färdighet. Det är inte något som sker i vår duktiga hjärna, det sker bortom, det sker i våra chakran och körtlar och det bygger på att vi kan känna in energi på olika frekvenser och tolka den.
När jag utför min nya behandling Athenian Blue Ray Activation så aktiverar jag och stärker antennen så man blir mer mottaglig för andra energier och dimensioner. Det är ett sätt att medvetet stärka sin kontakt. Det finns olika sätt. Genom historien har det alltid funnits olika initieringar och ritualer och det är olika sätt att öppna upp sin mottagare för Universums visdom.

Jag önskar en fin dag!
Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen