Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Helena-Magdalena skriver om andlighet utifrån olika perspektiv; frekvenser, energier, kvantfysik, andlighet, attraktionslagen, tankens kraft och mer därtill.
Hemsida: www.helena-magdalena.com

Hur orkar den där människan vara så positiv?

Publicerat: 31 mars 2013
Taggar: positiv, positivt tänkande, tillit, attraktionslagen

Hur orkar den där människan vara så positiv?
 

Känner ni igen frågan? Jag har fått den ibland, hur orkar du vara så positiv?
Ja men varför inte, det ger mer energi att vara positiv än negativ. Det är ett val helt klart!

Som att fokusera på problem – eller lösningar! Som att fundera på vad som är det värsta som kan hända – kontra vad är det bästa som kan hända? Som att fokusera på oro eller önskan, på brist eller överflöd.


Det jag har mitt fokus på kommer att öka – det är så attraktionslagen fungerar!

Så varför skulle jag inte välja att lägga fokus på att se lösningar, möjligheter, vägen ut ur det jobbiga, i stället för att fokusera på det jobbiga och stanna i det?

Det jag fokuserar på blir min önskan och jag är fullt medveten om det. Så om jag faktiskt har ett problem som behöver lösas – så har jag två val – att bara vara kvar i problemet och låta det få ta kraft – eller att fokusera på att vilja ha en lösning! Jag lägger mitt fokus på att vilja lösa mitt problem, hur det ska gå till överlämnar jag åt Universum, det är så attraktionslagen fungerar! Ge uppåt – inte upp!

Det är helt naturligt att våra liv är tuffa ibland, vi är här på jorden för att lära oss i livets skola.

Livet går uppåt och nedåt, i glädje och sorg, i ljus och mörker. Vi följer i livets flöde. Vi kan i alla situationer välja att försöka så framåt med tillförsikt och önska att vårt liv ska bli bättre.

Jag har i mitt liv upplevt stor glädje men också stor sorg. Mitt liv är och har varit en resa i moll och i dur, vissa perioder har varit mycket svåra och andra helt fantastiska!

I de svåraste stunderna har jag ändå kunnat välja att fokusera på tacksamhet och tillit och det har varit min största gåva att veta att allt kommer att bli bra igen, att känna känslan av tillit till en kraft högre och starkare än mig själv.

Det har alltid varit ett val, att stanna och ge upp eller ge uppåt och fortsätta!

Så – hur kan den där människan vara så positiv – kan besvaras med att - jo för att vissa av oss väljer att vara det!!

 

Att alltid kunna se det vackra, fantastiska omkring sig i solens uppgång, i barnens lek, i årstidernas skiftningar, i livets berg och dalbana – att alltid kunna välja att njuta av det vi kan!

Så – det är ett val – och det är ditt val med!!

Det handlar inte om att gå igenom livet med ett påklistrat leende utan att kunna le genom tårarna och känna hopp!

Jag önskar att du ska kunna hitta dina sätt att vända dig mot ljuset i stället för att stanna i mörkret!

Jag önskar er en riktigt Glad Påsk!!!
Ljus och kärlek,

Helena Magdalena

 

www.helena-magdalena.com

Tro inte på allt du tänker!

Publicerat: 26 mars 2013
Taggar: attraktionslagen, helena magdalena, nära, tankar

Tro inte på allt du tänker…

Våra tankar är ständigt i gång, vi tänker och tänker hela tiden. Vår inre dialog är i gång hela tiden, om vi lär oss att höra vad vi tänker så blir vi medvetna om vår inre dialog. Vi tänker ca 65 000 tankar varje dag och många av dom tänker vi för att vi alltid tänkt dom. Det är vår inre verklighet men det är inte så att allt är sant. Om man lyssnar på en person med låg självkänsla som talar väldigt negativt om sig själv så hör vi den personens syn på sig själv och vi vet att det inte är sant, men att den personen ser det så.

Att lära sig att höra vad vi tänker och ställa oss frågan om det är sant är en bra början. Vi har många tankar som snurrar i vårt huvud som vi kanske inte ens ifrågasätter. När jag var liten fick jag höra att jag var klumpig, jag var säkert det en period när armarna växte så att jag inte riktigt visste hur långa de var, just då. När jag sen i 20-års åldern frågade mig själv om jag är klumpig, så blev jag nästan full i skratt, för jag var inte det minsta klumpig, men tanken fanns kvar.

Så om vi har tankar som; jag klara inte det där, jag är dålig på det eller det, ingen älskar mig eller vad det nu är vi tänker så fråga dig själv ärligt om det är sant! Tänk att du ska vara din egen bästa vän, det du säger till dig själv ska vara så som du skulle prata med din allra bästa vän!

Fyll dig själv med nya fräscha tankar! Fyll din hjärna med nya härliga affirmationer om hur du vill att det ska vara!

Jag kommer skriva mer om våra tankar och vad vi tänker på, men detta är alltid en början.

I dag strålar solen från en klarblå himmel och jag ska snart ut på morgonpromenad och fundera på vad jag tänker på!

Ha en fantastisk dag,

Ljus och kärlek, Helena Magdalena

www.helena-magdalena.com

 

Morgonfilosofi i rusningstrafik

Publicerat: 22 mars 2013
Taggar: attraktionslagen, nära, synkronicitet

Jag känner en otrolig, mäktig tacksamhet…

Fredag morgon i slutet av mars. Himlen är oskyldigt blå, solen strålar! Det känns att våren är på väg om bara kylan vill släppa sitt tag. Dagen startar med att jag ska köra mina underbara döttrar till skolan, mina fina flickor, mina tre mest dyrbara skatter. Tacksamheten är oändlig!
Bilen rullar ut i övre Vasastan i Göteborg, det är barmark och gatorna sopas. Vi rullar ner för backarna, passerar Avenyn, människor i morgonrusning.

Vi svänger vägen söderut mot skolan, spårvagnar gnisslar förbi och jag är så oändligt tacksam att få bo i den underbara staden.

Vi flyttade nyligen in till city. Tidigare bodde vi på en oerhört vacker plats ute vid havet, utanför Göteborg. Så många underbara stunder vi hade där ute vid havet, men livet förändras och det skulle bli så mycket smidigare att bo inne i stan för tjejerna börjar bli större och går i skolan i stan.
I Göteborg råder stor bostadsbrist så inför vår flytt in till stan fick jag verkligen, verkligen anstränga mig att gå in och föreställa mig att vi redan var på plats. Vi ville verkligen få en lägenhet inne i centrala stan, helst i Vasastan.

Efter vi sålt vår villa ute i Särö bodde jag och mina döttrar i en underbar etagelägenhet så det var den vi skulle byta tänkte jag. Sagt och gjort vi la ut lägenheten på en bytessajt.
Längtan var så stark och målet var så klart och tydligt hela hösten.

En dag blev jag uppringd av en kvinna och vi hade eventuellt ett matchande byte, hon bad oss att komma och titta på hennes lägenhet, hon var väldigt klar och tydlig i att det kanske inte blir något byte för hon skulle eventuellt få ett annat kontrakt. Men, jag kände att detta kan vara en leverans så jag tog med mig mina döttrar och åkte och tittade. Lägenheten motsvarade allt vi kunde önska och det kändes så självklart att vi skulle få den. Dagen efter ringde kvinnan och berättade att det inte skulle bli ett byte för hon skulle säga upp lägenheten.


Ok, tänkte jag, det är bara att leta vidare. Vad jag inte visste var att kvinnan som hade lägenheten skrev till hyresvärden i samband med sin uppsägning och rekommenderade mig och tjejerna som nya hyresgäster. Efter det ringde hon upp mig och bad mig söka lägenheten på sedvanligt sätt. Självklart ringde jag till hyresvärden och fick lite kylslaget information om hur jag skulle kunna söka lägenheten, precis som alla andra. Ok, tänkte jag, jag försöker. Det var över 500 personer som sökte och när jag fick mail om att vi var en av tre som fick komma och titta så började jag förstå att det var vi som skulle bo där i den vackra lägenheten i Vasastan. Strax efter skrev vi kontrakt, nu bor vi här i hjärtat av Göteborg. Genom att använda mig av attraktionslagen, att verkligen föreställa mig att vi redan bodde i lägenheten lyckades jag dra in den på min frekvens. Tacksamheten till Universum och dess synkronicitet är enorm!

I morse när jag åkte där i bilen genom stan så kom detta till mig, hur det verkligen hade hänt. Hur pusselbitarna bara föll på plats och hur allt blev precis som det var tänkt.

När bilen rullade förbi Liseberg i morgonrusningen kände jag verkligen hur oändligt rik jag är som har mina älskade döttrar, får bo i en underbar stad och våren är på väg!!! Livet är fantastiskt och mirakel sker när vi minst anar det!


Ha en underbar helg ni alla läsare och njut av att ljuset återvänder!
Ljus och kärlek,

Helena Magdalena

www.helena-magdalena.com

Underbara attraktionslagen <3

Publicerat: 19 mars 2013
Taggar: attraktionslagen, helena magdalena, tacksamhet

Attraktionslagen…denna fantastiska attraktionslag.

En av Universums naturlagar som gäller för alla alltid. Som alltid har varit verksam i ditt liv, oavsett om du känner till det eller inte, oavsett om du tror på det eller inte. Attraktionslagen är rättvis, den gäller för alla, ingen är mer värd, alla kan lära sig att leva med attraktionslagen. Den finns där, som en bumerang, det du sänder ut får du tillbaka – alltid! Allt du ger ska du få - be så ska du få!

Lika gällande som gravitationslagen – det du slänger upp faller ner, finns den där attraktionslagen!!
Som att du i varje sekund av ditt liv sänder ut önskningar – du får det du ber om – hela tiden, om du gör det på rätt sätt!

Attraktionslagen är indelad i tre delar:

Tacksamhet – börja med att vara tacksam för allt som du redan skapat

Önska – önska in det du önskar genom att vara tacksam för det som om du redan har det

Leverans – när det du önskar manifesteras för dig

Så enkelt är det egentligen!

Men vi människor med vår begränsade tankekraft, fantasi och föreställningsförmåga vi försvårar, genom att krångla till det.

Vi har rädslor, egon, motstånd och förväntningar som krånglar till det oerhört för oss. Dessutom är vi lite rädda för förändring ;) skriver jag lite ironiskt och jag vet att vi är många som älskar förändring, men när vi får utmaningar så tvekar vi ofta! Vi ska vara modiga nog att slänga oss ut, prova våra vingar och leva livet! Vi behöver inte vara så rädda vi kommer ändå inte levande härifrån Flört

Om vi alla visste hur enkelt det är att leva med attraktionslagen skulle vi sluta an allihop – det är helt underbart att leva med känslan av att kunna vara med och förändra mitt och andras liv, till det bättre!

I min blogg kommer jag skriva om olika ämnen kopplat till hur vi använder oss av tankens kraft och hur vi kan använda oss av attraktionslagen – alla vi som vill!

Så följ mig gärna på bloggen här på NÄRA och var med och skapa din dröm…

Ljus och kärlek

Helena Magdalena

Tacksamhet

Publicerat: 15 mars 2013

Tacksamhet…

Att vara tacksam och känna tacksamhet för det vi har i vårt liv höjer frekvensen! Vi människor har en tendens att fokusera på allt det där vi inte har, det vi inte är, det vi inte har gjort med mera. Men om vi ser det som att Universum alltid förser oss med det vi önskar, men vi tackar aldrig! När man tänker så inser vi ju också att vi är otacksamma. Som att vi får massa presenter utan att säga tack…

 

Om vi har svårt att hitta något att vara tacksamma för så kan vi föreställa oss att allt vi har plötsligt tas ifrån oss; alla människor vi älskar, vårt hem, vår trygghet, våra förmågor… allt tas bort! Så… nu kanske vi känner vad vi har att vara tacksamma för? Genom att verkligen träna på att få in tacksamheten som en del i vardagen så kan vi höja vår frekvens, när vi vill.

Genom att börja tacka för allt vi redan har, gör, är så kommer vi få in ännu mer av det i våra liv. Jag är oerhört tacksam att jag möjlighet att blogga på Tidningen NÄRA!! Min önskan och min drivkraft i flera år har varit att få sprida budskapet till så många som möjligt, så enkelt som möjligt. På kurs efter kurs, föreläsning efter föreläsning har jag pratat om attraktionslagen till alla som velat lyssna.

Min inre drivkraft har varit min önskan och resultaten från Universum har varit stora och mäktiga.

Inom mitt första år blev jag kontaktad av Svt som ville filma Från Sverige till Himlen, jag blev intervjuad av Jenny Persson och senare blev det en artikel i NÄRA. Och nu, denna förfrågan om att bli bloggare!! Min tacksamhet är total och jag känner en stor lycka!! Detta är en del av mitt heliga kontrakt! Det känns som att jag väntat i hela mitt liv på att får arbeta med attraktionslagen på alla de sätt jag gör; föreläsningar, kurser, min skiva, vår APP, e-kursen som är på gång och nu bloggandet! Tjoohoo själen sjunger av lycka!!

 

Jag hoppas att du som läsare av min blogg ska känna att du får inspiration och mer lärdomar om attraktionslagen!

Kommentera gärna mina inlägg och ställ frågor om du undrar över något! Jag skriver för dig!!

Tacksamhet och glädje,

Helena Magdalena Kyss

http://www.helena-magdalena.com

Att attrahera en ny relation!

Publicerat: 13 mars 2013
Taggar: attraktionslagen, helena magdalena, law of attraction, nära, relation

Att attrahera en ny relation <3

Jag träffar ofta människor som önskar sig en kärleksrelation, en underbar människa att leva sitt liv med.

 

Vi önskar och tillskriver den andra personen massa härliga egenskaper; han eller hon ska vara snygg, snäll, omtänksam, han ska ha sin egen karriär, stort social liv, vara pålitlig och liknande. Visst vill vi att den vi längtar efter ska vara på ett speciellt sätt…men… Det spelar ju egentligen ingen roll om den vi möter har alla dessa underbara egenskaper om det inte klickar? Om vi inte når fram känslomässigt?

Personen har ju precis det vi önskat oss, men inte hjälper det för vår lycka om vi inte känner laddning, förälskelse, spänning? Ibland kan det till och med vara så att det som känns så viktigt i början inte alls känns så viktigt när vi träffats ett tag-

När vi önskar en ny person i vårt liv så ska vi se till att vi själva är på den frekvensen där vi vill bli nådda. Sänd ut det som du vill få tillbaks!

Genom att fokusera på vad personen jag vill möta ska få mig att känna!! Jag vill känna mig, älskad, respekterad, attraherad, förstådd och allt vad du vill känna! Älskad, åtrådd ja det är bara du som kan fylla i det som är viktigt för dig!

Hur vill du att ditt liv ska se ut? Hur vill du att era liv ska se ut?

Genom att föreställa oss att vi redan har denna fantastiska person vid vår sida, genom att känna känslan av förälskelse och kärlek. Genom att föreställa oss så mycket vi orkar att vi redan lever i denna fantastiska relation så kommer vi att sända ut på rätt frekvens och det kommer att ge leverans till oss på rätt sätt.

Fyll dig med underbara kärleksfilmer, musik, romaner, dagdrömmar…för att verkligen vara på rätt frekvens -  så kommer mirakel att ske <3

Lycka till!!!!

Ljus och kärlek – Helena Magdalena Kyss 

Frekvenser och energier...

Publicerat: 12 mars 2013
Taggar: attraktionslagen, energier, frekvenser

Vi människor är energivarelser som i livet har en fysisk kropp. Vi vibrerar ständigt på olika frekvens, varje sekund. Denna frekvens känner vi av hos varandra, om vi möter någon som inte mår så bra så känner vi att den personen är på låg frekvens och motsvarande om någon är exalterad, glad, euforisk så känner vi av att en är på hög frekvens.

Vi kan själva lära oss att träna på att höja vår frekvens…att gå upp på högre frekvens drar till sig de händelser och personer som vibrerar på högre frekvens. Det är som att ha på radion ; om vi kör på 107.3 så kommer Mix Megapol igenom, vi kan inte förvänta oss att få in Rix Fm på den frekvensen. Det är samma med attraktionslagen, det du kan ta emot måste vara på den frekvens du är! Lika söker lik, om du sänder ut  stress och oro så skapar du ännu mer att känna stress och oro över.

Det grundläggande steget för att höja frekvens är att känna tacksamhet…att hitta glädjen, hoppet, drömmarna, att göra det där som vi tycker om att göra, oavsett vad det är! När vi känner att vi expanderar och att glädjen och förväntan ökar så känner vi direkt att vi ändrar känslan och vi sänder genast ut något annat… Universum finns där alltid för att uppfylla det vi sänder ut att vi vill ha…varje sekund…om vi kan hitta tilliten till det och vara trygga i känslan att vi själva skapar våra liv så kan vi bara lyckas med att leva med attraktionslagen!

Det tar 21 dagar att bryta en vana och att planetara in nya vanor i våra liv…så 21 dagar med fokus på tacksamhet och att höja frekvenser gör underverk!

När jag håller mina kurser och föreläsningar så får jag ofta respons av många deltagare efter bara ett par dagar, de känner att mycket har ändrats, de är fascinerade över att det går så lätt att ställa in sig på högre frekvens och att bli medvetna om det. Känslan av expansion gör att de fortsätter och deras liv går framåt i expansion.

En enkel övning att börja med är att du sänder tacksamhet det sista du gör innan du somnar. Slut ögonen och tänk tacksamhet för det du fått vara med om under dagen, bara en liten stund. Det gör att din hjärna fokuserar på det du tycker om och uppskattar, vilket höjer din frekvens och ställer in din hjärna på positivit läge.  Sov gott! 

Fake it til you make it ;)

Publicerat: 6 mars 2013

Det är så härligt med attraktionslagen för att…den ger dig precis det du sänder ut ;) oavsett om det är fysiskt sant eller inte. Vår hjärna tror på vad vi tänker så vi kan tänka vad vi vill – för att sända ut det. Så, det vi vill göra, få, uppleva drar vi till oss som en magnet OM vi sänder ut det som om vi redan har det. Så enkelt är det egentligen, det där som hindrar oss är rädslor, begräsningar, bristande tro, tvivel…
 
Ni är många där ute som hört mig berätta om när jag transformerade om min KIA till en Volvo…med glädje och lek! Jag föreställde mig att KIAn var en Volvo V70, varje dag, jag såg, kände, körde min bil med känslan av att det var en guldfärgad Volvo – med tacksamheten helt inställd på att min nya Volvo redan kommit  tacksamhet, tacksamhet, tacksamhet, som att jag redan hade min Volvo…

Inte långt senare sålde jag min KIA fast övertygad om att Volvon var på väg in i min attraktionsvirvel och inom en vecka var jag i Skåne och hämtade min fina, vackra, starka Volvo med glädje och tacksamhet!

En nära tanke

Månadens fråga

Tror du på ett liv efter döden?


Prenumerera på tidningen