Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Helena-Magdalena skriver om andlighet utifrån olika perspektiv; frekvenser, energier, kvantfysik, andlighet, attraktionslagen, tankens kraft och mer därtill.
Hemsida: www.helena-magdalena.com

En mycket magisk och mystisk plats!

Publicerat: 5 apr 16:04
Taggar: aten, magi, mystik, mysterieskolan

En magisk plats!

 

Vi satt nere på Edem cafe, som vi ofta gör när jag är i Aten. Vi njöt av solsken och en vacker vy över medelhavet. Vi gör det, sa jag till Sofia min fina vän. Vi gör det, Sofia, vi tar en taxi till Eleusina redan i eftermiddag! Absolut svarade Sofia.
Vi gjorde en plan och efter en liten stund gick vi upp på den starkt trafikerade vägen som går länngs hela Atens riviera.
Vi fick tag i en av alla tusentals taxibilar och hoppade in. Äntligen var vi på väg till platsen där den sista Mysterieskolan låg, den sista som stängdes Mysterieskolan i Eleusis.
Taxichauffören körde i rusningstrafik och vi lämnade snart Aten bakom oss och kom upp på bergen ovanför Pireus. Så vacker omgvining med lövträd, björkar och vackra hus.
Efter en liten stund såg vi medelhavet glittra framför oss och vi var på väg ner mot Eleusina som staden numer heter.
Vi körde in i Eleusina och körde på smala gator, fyllda med cafeer och restauranger. Det var tomt på folk som det ofta är på söndagar.
Vi körde gatan framåt och framför oss hade vi en liten parkering, ett område med omkullvälta stenar, ett litet hus, ett litet klocktorn på toppen. Vi var framme.

Med stark vördnad gick vi ur bilen, taxichauffören erbjöd sig att åka och köpa kaffe till oss och vänta tills vi var färdiga.

Vi gick framåt, tittade in på stenarna, på gräset och på vackra vallmor som blonnade.
Vilka energier, det gick rysningar längs våra ryggrader. Jag blev nästan rörd till tårar efter att slutligen befinna mig på denna magiska, historiska plats som jag bara känt till i knappt ett år.
Det var här i Mysterieskolan som de invigda lärde ut universums visdom, det var här man utförde initieringar av hierofanterna, det var här det årligen hölls ceremonier gällade Mysteriet i Eleusina,

Nu stod vi här ett par tusen år senare och kände av energierna av det som hänt på platsen.
Vilken vördnad, kan ni förstå, vilken känsla av att blicka ut över platsen så långt senare.

Energierna var otroliga och vi hade dessvärre inte möjlighet att stanna så länge.
Jag längtade efter att få sätta mig på marmorblocken, koppla uppåt och bara skriva och skriva. Det får bli längre fram i sommar.
Taxichauffören återvände med vårt kaffe och vi hoppade åter in i bilen. Jag vände mig om och bara sög in energierna så länge Mysterieskolan var inom räckhåll. Taxichauffören berättade att platsen är upplyst och ordentlig låst på nätterna då mycket mystiska saker sägs hända där!

Vi satt tysta och uppfyllda i taxin på väg tillbaks till Aten. Med en känsla och en undran över hur det var där då på den tiden.  

Jag är så tacksam att Eleusina ligger så nära Aten, då jag är i Aten många gånger per år.
Jag minns fortfarande enerigerna så starkt, nu när jag sitter på planet på väg hem igen.
I sommar har vi kurser nere i Aten och Eleusina kommer givetvis vara ett inslag i det, då det är en av de finaste platser jag varit på energimässigt.


Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com  

Facebook-kommentarer

Kommentarer

0
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen