Sök i denna blogg...

Annons
Annons
Annons

Tidningen Nära på Instagram

Instagram
Annons
Annons

Näras meditationslista

Näras favoriter 1

Helena-Magdalena skriver om andlighet utifrån olika perspektiv; frekvenser, energier, kvantfysik, andlighet, attraktionslagen, tankens kraft och mer därtill.
Hemsida: www.helena-magdalena.com

Vem var han den mäktiga Melkizidek?

Publicerat: 6 feb 23:29
Taggar: jesus, jupiter, mytologi, melkizidek

Vem var han, den mäktiga Melkizidek?
I flera av de böcker jag läst sista tiden och i det arbete jag fördjupat mig i på nätterna så dyker en mystisk man upp; Melkizidek. Han omnämns i Gamla Testamentet och sedan även i Nya Testamentet. Det sägs att han haft en mysterieskola i Abydos i Egypten. Det sägs att han är omnämnd i flera religioner och trossamfund. Vem var han eller vem är han?
Han sägs vara Melkizidek den överste prästen. Som en period var kung över Salem (nutidens Jerusalem). Han hade inga föräldrar utan kom hit när allt skapades. Melkizidek var den överste prästen. Han kunde få människor att uppleva himmelriket redan på jorden och uppnå femte dimensioner och de sju nivåerna som beskrivs. Melkizidek mötte Abraham och de blev vänner och detta befästes av Jesus då Abraham givit Melkizidek ”tiondet”.
Så Melkizidek rör sig över tiden och är uppenbart med i en oändlig tid.
Han förkunnade att alla kunde ”öppna upp” och se himmelriket och de olika dimensionerna under pågående liv.
Senare, på 400 talet efter Kristus så började kyrkans män förfölja de som följde Melkizideks läror. Detta för att kyrkan förkunnade att man måste komma till kyrkans präst för att nå himmelriket och uppskattade inte alls att man kunde göra det på helt egen hand.
Det finns en, nu levande man, som heter Drunvalo Melkizidek och det är alltså inte han jag menar. Men de kanske har en koppling det vet jag inte.
Jesus var Guds son och Melkizidek ingens son. Zeus i Grekiska mytologin kom också ut ingenstans och var den högste av gudarna; Gudarnas Gud. Zeus (Jupiter) styr över Skyttens stjärntecken som står för högre ideal och högre studier. Kanske finns det en koppling mellan Melkizidek och Zeus? Jag vet inte.
I går när jag kom hem tog jag fram en bok jag ägt i flera år, jag förstod att Melkizidek skulle vara omnämnd i Keys of Enoch – The book of knowledge. Det var han och jag läste lite grann, jag hoppade mellan olika sidor och kapitel. Jag förstod då att i den boken finns just kunskapen om de olika dimensionerna och nivåerna. Dessutom beskrivs en del av hur man utför detta arbete och hör och häpna, det är ju så jag fått till mig att jag ska göra Athenean Blue Ray Activation!! Som ofta jag får informationen kanaliserat till mig och långt senare hittar jag svaren! Så var det med Blue Ray, Allessios – the man of God. Jag ”visas” när jag kanaliserar det som ska komma till mig, jag utför och undervisar och senare hittar jag det jag gjort. Det är en otrolig gåva som jag fått och förbrukar väl. Att vara ljusbringare och andlig ledare. Jag är så tacksam att jag får möjlighet att leva det liv jag lever.

Så nu ska jag fortsätta inspireras och filosofera!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

www.helena-magdalena.com

Facebook-kommentarer

Kommentarer

0
Du måste vara inloggad för att delta

Inte medlem än?

Som medlem kan du...

  • Kommentera artiklar, delta i diskussioner och ge bilder "tummen upp"
  • Skapa din egen sida, eget fotoalbum och mycket mer

En nära tanke

Månadens fråga

Upplever du att fler män blir intresserade av andlighet?


Prenumerera på tidningen